Sardanes


Primera Secció creada dins del GEC, quan encara delegació de la UEC, l’any 1969. La idea fou la d’organitzar audicions de sardanes d’una manera regular i estalviar els tràmits que suposava ls formació d’una nova entitat.

L’1 de maig del mateix any es realitzà la primera audició amb la Cobla Nova Ripollesa i tot seguit comença la recerca de socis. El primer any es van fer vuit audicions i alguna temporada es va arribar a disset.

L’any 1970 va iniciar-se la festa d’elecció de la Pubilla de la Sardana, que actualment encara se celebra. Aquest mateix any, s’organitza el primer Aplec de la Sardana de Campdevànol, amb la participació de les cobles Nova Ripollesa, Canigó i Bofills i que enguany, malgrat d’algun parèntesi, té encara continuïtat.

Actualment i a més de les dues activitats anteriors, la secció continua organitzant una sèrie d’audicions en el decurs de l’any i en època de caire “estiuenc”. També des de fa uns 25 anys, temporada darrera temporada, s’organitza un curset per a aprendre a ballar sardanes per a nens i adults.

(Extracte del llibre L’Excursionisme a Campdevànol – 50 anys” de Josep Mª Colomer i Fossas)