Esquí

 

Des de l’inici de la seva constitució, la nostra entitat ja va mostrar una especial afinitat per l’activitat de l’esquí, de la mà d’alguns dels seus membres. La comunicació propera amb les estacions de La Molina i Núria, van propiciar l’expansió d’aquest esport.

El GEC, llavors com a delegació UEC, va iniciar l’any 61 l’organització d’una cursa o campionat social a les pistes de La Molina, que va tenir continuïtat fins l’any 1974. Igualment, socis del nostre grup van participar durant una sèrie d’anys en campionats comarcals organitzats per diferents entitats.

El novembre del 1974 es va crear oficialment la secció d’esquí i el seu objectiu va ésser seguir la tasca començada en l’etapa anterior, continuant amb les curses socials que malauradament deixaren de fer-se a principis dels anys 80 i emprenent l’organització de cursets d’iniciació a l’esquí, tant per la quitxalla com per a gent gran, activitat que en l’actualitat encara perdura.

(Extracte del llibre L’Excursionisme a Campdevànol – 50 anys” de Josep Mª Colomer i Fossas)

Benvolgut soci, ja estem a les portes d’una nova temporada d’esquí. Esperem que sigui un hivern generós amb força neu i puguem esquiar tant com vulguem, ja que el benefici que ens pot donar es molt ampli: físic, psicològic i social al poder compartir-lo amb la família i amics.

Aprendre la tècnica és essencial en un esport com l’esquí. Els qui prefereixen “passar” de la inevitable disciplina que comporta l’aprenentatge, solen penedir-se’n, ja que, encara que a base d’intentar-ho pels seus propis mitjans, un aconsegueix esquiar, sempre arrossegarà deficiències tècniques que li impedeixen millorar en les seves prestacions i li resten seguretat, especialment en els tràngols difícils (tempestes, pistes complicades, pèrdues…) amb que, més tard o més d’hora, es troba l’esquiador. Al més aconsellable és apuntar-se a un curset impartit per professionals especialitzats.

La despesa es compensa. No oblidem que, amb freqüència les carències tècniques es paguen amb lesions.

L’esqui s’ha de practicar amb prevenció i seny.

No t’aturis en qualsevol lloc, fes-ho al costat de la pista i en un lloc visible.

La prioritat és sempre per als esquiadors que se situen davant.

Aturat i mira abans de travessar per sota la línia d’un teleesquí.

En cas de prendre mal, senyalitza el lloc de l’accident, clavant els esquis a la neu en forma de creu.

Redueix la velocitat a les zones de debutants, a prop dels remuntadors, al final de les pistes i a les cruïlles.

Els comencem el 15 de Gener del 2011, com cada any durant 6 caps de setmana consecutius. Repartirem tríptics, més endavant.

Hi ha autocar dissabtes i diumenges per tots els socis, prèvia reserva.

La Molina , aquest any utilitzarà un nou suport de forfet . Aquest nou sistema es tracta d’una targeta codificada que l’esquiador portarà a la butxaca i podrà accedir a pistes. La primera compra, la targeta s’haurà d’anar a buscar a la Molina i presentar el carnet de soci. Un cop tingueu la targeta, la podeu carregar i fer les vostres compres per Internet, sense haver de passar forçosament per les taquilles.

L’esdeveniment de la temporada 2010-11, seran els campionats del Món de SNOWBOARD FIS els quals es celebraran entre el 14 i el 23 de Gener del 2011. En aquestes proves es podrà gaudir d’un gran espectacle esportiu amb els millors surfistes del Món.

La reunió anual de socis, es farà el 11 de desembre a les 19 h.

Recordeu que secretaria estarà oberta els dissabtes a partir de les 19h.

Podeu trucar al telèfon 972 73 05 43. O enviar-nos un mail esqui@gec-campdevanol.org