EL 3000 DEL GEC "Pics de Clarabide (3012, 3020 i 3005m) i Pic Guias (3011m)"

Els registres estàntancats

Pics de Clarabide (3012, 3020 i 3005m) i Pic Guias (3011m)
Data: 22 i 23 de Juliol
Informació de l’itinerari: Desnivell total: 605m + 1163m Distància: 8,59Km + 18,15Km Temps itinerari: 2:30h + 9h
 
Itinerari
Dissabte 22: Ascensió al refugi d’Estós des de la Vall de Benasque. Camí ben marcat i sense cap dificultat.
Diumenge 23: Sortirem del refugi a punt de dia, iniciarem la ruta des del refugi en direcció nord, i aviat girarem cap a l'est per creuar el barranc d'O. 
Passarem pel costat de l'Ibonet i després de l'Ibó de Gías o d'O i des d'allà ja albirarem el coll o port de Gías, cap a on ens dirigirem.
Un cop en aquest coll només cal seguir el cordal per arribar al Clarabides Central i l'Occidental.
Des d'aquí tornem sobre els nostres passos fins al Clarabides Central i tindrem just davant el Gías, al qual ens dirigirem. En aquest cim cal fer una petita grimpada de grau II per fer cim.
Des del Gias, per no tornar una altra vegada cap al Clarabides oriental, baixarem directament cap a la ruta per la que abans hem pujat i des d'allà ja, la resta de la tornada la fem per la mateixa ruta.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/picos-clarabides-y-gias-desde-refugio-de-estos-43212449

Dificultat: Tècnicament moderada. Si bé majoritàriament l’itinerari transita per camins marcats, hi ha trams tortuosos i de cresta (Pico de Gias IIº, que si es vol es pot evitar no fent aquest cim). Cal estar ben preparat físicament per poder acometre una activitat de més de 1200m de desnivell i unes 9-10h de durada.
Per altra banda, l'ascensió al Refugi d'Estós no presenta cap dificultat. Per a aquells que no vulgueu fer cim, pujar i pernoctar al refugi pot ser una bona activitat per conèixer la zona.

Material imprescindible: Botes adients i material de muntanya/abric habituals. Material de pernocta per el refugi. 

Horaris i itinerari
Dissabte dia 22:
9h Sortida de la Plaça de la Mainada
13h Benasque. Dinar de picnic a càrrec de cadascú.
16h Ascensió al Refugi d’Estós
18:30h Arribada al refugi d’Estós
Diumenge dia 23:
7h Pujada cap al cim.

Reserves i preus: Els refugis en aquestes dates solen estar molt concorreguts. Des de GEC realitzarem la reserva al refugi d’Estós el divendres 24 de març. Més enllà d’aquestes dates, la reserva anirà a càrrec de cadascú. 
L’import de la preinscripció (12€), es descomptarà de l’import total a abonar al refugi. En cas de que es realitzi la preinscripció, però finalment no es realitzi l’activitat, el refugi no retorna aquest import.

Assegurança: És imprescindible estar en possessió de la llicència federativa corresponent. En cas de no tenir una assegurança contractada, el GEC posa a disposició la possibilitat de tramitar una assegurança temporal per la durada de l’activitat. Cal informar també a muntanya@gec-camopdevanol.org abans del 10 de juliol de la necessitat o no d’assegurança.


Data & Hora
dissabte de juliol 22, 2023
Inicia - 9:00 (Europe/Madrid)
diumenge de juliol 23, 2023
Final - 14:00 (Europe/Madrid)
Organitzador

GEC Campdevànol

comunicacio@gec-campdevanol.org
COMPARTIR

Esbrineu el que la gent veu i diu sobre aquest esdeveniment, i uniu-vos a la conversa.