COL·LECTIVA 2023

PIC ROC BLANC 2.542 m

Els registres estàntancats
Inscripcions per whatsapp al 649 84 37 04

Benvolguts companys, enguany hem pensat en visitar una zona propera a nosaltres, però potser poc visitada, tot i que hem consta que al llarg dels anys alguna colla comandada pel nostre estimat corresponsal a França, en Feliu Planas, si que havien fet alguna incursió.

Aquest pic esta situat a la regió de la Ariege, dins de la zona del Capcir, i com he posat en el encapçalament té una alçada de 2.542 m., potser no és molt, però les vistes des de el cim son espectaculars, per una banda tota la serra del Madres i per l’altre el Carlit, Peric i tota la regió de Bulloses.

Intentaré ser breu, la idea seria sortir el dissabte dia 29 de juliol al mati i anar fins la població dels Angles, lloc en el que faríem nit en un hotel encara per confirmar. Aquí el dinar el faria cadascú a la seva manera, ja sigui amb carmanyola o en algun restaurant de la zona. Es podrien fer activitats de estiu de les que oferta l’estació, o bé fer una passejada per la zona.

Instal·lats al hotel, sopar, dormir i esmorzar, o sigui mitja pensió. En aquest punt vull introduir la possibilitat de que si algú estès interessat en quedar-s’hi una nit més i marxar el dilluns al mati cap a casa, ho podríem comentar amb el hotel.

La excursió pròpiament dita, començaria el diumenge al matí, esmorzar al hotel i sortida amb els cotxes direcció a Querigut per la D 16. En un lloc determinat, abans de Querigut, agafem una carretera lateral que ens portarà fins una zona de aparcament en la que hi ha també un refugi forestal de Laurentis, estarem a la cota 1.617 , aquí començarà la caminada pròpiament dita.

Progressem per un camí en pujada suau fins el llac de Laurentis 1.936 m, això seria aproximadament una horeta de recorregut.

En aquest punt, la gent que no puguin fer la pujada al pic, es poden quedar al llac, lloc meravellós i en el que poden fer amb tranquil·litat la volta al llac poden observar les diferents perspectives del paisatge que ofereix el entorn.

La colla que pugi al pic, comencem amb un camí marcat i de moment sense gaire pendent, però que ràpidament s’enfila cap el sud-oest, i remunta fins el coll del pic a la cota 2.408. A partir d’aquí encara s’adreça un xic més i en algun punt caldrà fer servir les mans per progressar, això si sense cap dificultat ni perill. Assolirem el pic 2.542 m, i si el temps ens acompanya tindre unes vistes espectaculars. Aquesta pujada des de el llac hauran sigut unes dues hores més o menys.

En aquest punt i segons el temps i les ganes, podem baixar pel mateix camí o bé un cop al coll, anar al pic de Baxouillade, seguir fins la portella de Laurentis i d’aquí baixar al llac.

Una vegada al llac, procediríem a dinar amb la colla que s’haurien quedat a baix, dels preparatius que tingués cadascú. Fet això tornada al cotxes i d’aquí a casa o bé al hotel si algú vol fer una tornada més tranquil·la i no té obligacions el dilluns.

Això seria en resum breu la Col·lectiva d’enguany, en quant tinguem noticia del hotel i dels preus ja us ho farem saber, de tota manera els que hi estigueu interessats ja podeu apuntar-vos al wassap que tenim, al efecte de saber el més aviat millor i amb precisió quant serem per concretar millor amb el hotel.

Gràcies per la vostra atenció i ànims per apuntar-s’hi.

Fins aviat.

La organització.

Data & Hora
dissabte de juliol 29, 2023
Inicia - 19:00 (Europe/Madrid)
diumenge de juliol 30, 2023
Final - 19:00 (Europe/Madrid)
Organitzador

GEC Campdevànol

comunicacio@gec-campdevanol.org
COMPARTIR

Esbrineu el que la gent veu i diu sobre aquest esdeveniment, i uniu-vos a la conversa.